Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 14. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná, nenáročná na prípravu i čas. Pritom sa z nej dajú Zobraziť celý popis Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná, nenáročná na prípravu i čas. Pritom sa z nej dajú vytvoriť desiatky dobrôt od predjedál cez polievky a hlavné jedlá až po dezert – napríklad špargľovú zmrzlinu. Mne najviac chutí grilovaná; hodí sa k steakom či k rybám s holandskou omáčkou.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Formu na koláč vymastíme maslom a vyložíme chlebíkmi tak, aby presahovali cez seba asi 1 cm. Smotanu, vajcia a postrúhaný parmezán vyšľaháme, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- 2
Do formy ukladáme špargľu a postupne ju prelievame smotanovou zmesou až dovrchu.
- 3
Zvyšný chlieb natrieme maslom, položíme navrch namastenou stranou hore. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 45 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu