Polievka z karfiolu s parmezánovou bagetkou

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 30. januára 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Polievka z karfiolu s parmezánovou bagetkou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Karfiol umyjeme a odstránime zelené časti, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečieme, až kým karfiol nemá peknú hnedú farbu.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na slnečnicovom oleji. Pridáme upečený karfiol (pár ružičiek odložíme na ozdobenie polievky), zalejeme vývarom a varíme 15 minút. Ochutíme soľou, korením a rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Hotovú polievku zjemníme smotanou a dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom. Podávame s kúskami pečeného karfiolu a bagetou zapečenou so strúhaným parmezánom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist