Polievka z karfiolu s parmezánovou bagetkou
Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 30. januára 2018
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 30. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Karfiol umyjeme a odstránime zelené časti, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečieme, až kým karfiol nemá peknú hnedú farbu.
- 2
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na slnečnicovom oleji. Pridáme upečený karfiol (pár ružičiek odložíme na ozdobenie polievky), zalejeme vývarom a varíme 15 minút. Ochutíme soľou, korením a rozmixujeme dohladka.
- 3
Hotovú polievku zjemníme smotanou a dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom. Podávame s kúskami pečeného karfiolu a bagetou zapečenou so strúhaným parmezánom.
Tiež karfiolová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu