Karfiolová polievka
Karfiolová polievka

Polievka z karfiolu s parmezánovou bagetkou

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 30. januára 2018
Polievka z karfiolu s parmezánovou bagetkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
2 ks
100 ml
200 ml
1 l




Postup

  1. 1

    Karfiol umyjeme a odstránime zelené časti, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečieme, až kým karfiol nemá peknú hnedú farbu.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na slnečnicovom oleji. Pridáme upečený karfiol (pár ružičiek odložíme na ozdobenie polievky), zalejeme vývarom a varíme 15 minút. Ochutíme soľou, korením a rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Hotovú polievku zjemníme smotanou a dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom. Podávame s kúskami pečeného karfiolu a bagetou zapečenou so strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia