Špagety s hokaido-paradajkovou omáčkou fotorecept
Foto: violeta
Tip na chutný jesenný obed alebo večeru
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Opražila som cibuľu na olivovom oleji a kúsku masla. Pridala jednu sušenú chilli papričku bez zrniek, nakrájanú hokaido tekvicu aj so šupkou a nakrájanú kapiu. Zmes som oprážala do zmäknutia. Ku koncu som do zmesi pretlačila cesnaky a pridala koriander, rascu, oregano a soľ.
-
2
Zmäknutú tekvicu som zaliala jednou konzervou paradajok a 250 ml horúcej vody. Omáčku som nechala odokrytú dusiť a zredukovať. Zatiaľ sa uvarili špagety, ktoré som premiešala s trochou slnečnicového oleja. To preto, lebo som ich nepremiešala s omáčkou, ale ju servírovala na špagetách.
-
3
Na jednotlivé porcie som nastrúhala parmezán.
Fotogenické veľmi nie sú, ale snažila som sa :)