Cestovinová torta
Cestovinová torta

Torta z cestovín a bolonskej plnky

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. júna 2018
Torta z cestovín a bolonskej plnky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (krátke duté vrúbkované cestoviny)
150 g
2 PL
2 strúčiky
400 g mleté
800 g (oaradajkový základ na pizzu)
300 g
1 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Rigatoni uvaríme v osolenej vode a premiešame so strúhaným parmezánom. Cestoviny poukladáme postojačky do tortovej formy.

  2. 2

    Do panvice dáme olivový olej a najemno nasekaný cesnak. Cesnak nesmie zhnednúť. Pridáme mleté hovädzie mäso, soľ, korenie a spolu dobre urestujeme. Pridáme rajčiny na pizzu a všetko povaríme asi 15 minút.

  3. 3

    Hotovou zmesou pomaly plníme pripravené cestoviny vo forme. Navrch rozložíme postrúhanú mozzarellu a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 30 minút. Po miernom vychladení krájame ako tortu.

Diskusia k receptu

mirop
Nepaci sa mi to... Na sefkuchara slabota... Recept hodny 15 rocneho dievcata
dormella
Nechapu, proc ma autor v nazvu bolonskou plnku , kdyz autor pak pouziva zaklad na pizzu, ale jinak to nemusi byt vubec spatne.