Torta z cestovín a bolonskej plnky
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. júna 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g (krátke duté vrúbkované cestoviny) |
|
150 g |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
400 g mleté |
|
800 g (oaradajkový základ na pizzu) |
|
300 g |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Rigatoni uvaríme v osolenej vode a premiešame so strúhaným parmezánom. Cestoviny poukladáme postojačky do tortovej formy.
- 2
Do panvice dáme olivový olej a najemno nasekaný cesnak. Cesnak nesmie zhnednúť. Pridáme mleté hovädzie mäso, soľ, korenie a spolu dobre urestujeme. Pridáme rajčiny na pizzu a všetko povaríme asi 15 minút.
- 3
Hotovou zmesou pomaly plníme pripravené cestoviny vo forme. Navrch rozložíme postrúhanú mozzarellu a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 30 minút. Po miernom vychladení krájame ako tortu.
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ked sa ti to nepaci, ale je variacia tradicneho talianskeho receptu timballo.
varecha.pravda.sk/videorecepty/cestovinova-torta-videorec...