Husacie ragú s plackami z divokej ryže

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 29. novembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Husacie ragú s plackami z divokej ryžeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.

  2. 2

    Potom pridáme huby (kuriatka a hríby), brusnice, povaríme domäkka, zahustíme tmavou zápražkou. Dochutíme smotanou na varenie a čerstvým rozmarínom.

  3. 3

    Na prípravu placiek najprv do vriacej vody vložíme divokú ryžu, ktorú mierne prevaríme. Takto uvarenú ryžu scedíme, pridáme huby shitake, nastrúhanú surovú cuketu, vajíčko, nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Z tejto zmesi vytvarujeme placky a pečieme na oleji v panvici na miernom ohni dozlatista.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist