Husacie ragú s plackami z divokej ryže
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 29. novembra 2017
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 29. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (1200 g) |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
200 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
Placky: | |
150 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
10 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.
- 2
Potom pridáme huby (kuriatka a hríby), brusnice, povaríme domäkka, zahustíme tmavou zápražkou. Dochutíme smotanou na varenie a čerstvým rozmarínom.
- 3
Na prípravu placiek najprv do vriacej vody vložíme divokú ryžu, ktorú mierne prevaríme. Takto uvarenú ryžu scedíme, pridáme huby shitake, nastrúhanú surovú cuketu, vajíčko, nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Z tejto zmesi vytvarujeme placky a pečieme na oleji v panvici na miernom ohni dozlatista.
Tiež ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu