Ryžové guľky
Ryžové guľky

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. júna 2018
Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g (arborio)
70 g
1 ks
300 g
800 ml
1 PL
2 PL
Paradajková salsa:
400 g
3 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni stále miešame. Keď ryža spotrebuje všetok vývar, pridáme nastrúhaný parmezán a necháme ryžu mierne vychladnúť. Pridáme vajce, soľ a korenie.

  2. 2

    Mozarrellu nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej, z ryže vyformujeme guľky, urobíme jamku a do každej vložíme kúsok mozzarelly. Jamku uzavrieme, guľky vyváľame v múke a potom v strúhanke, vypražíme a uložíme na papier z kuchynskej rolky.

  3. 3

    Paradajková salsa: Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme nakrájanú šalotku, cesnak a krátko restujeme. Pridáme drvené paradajky, soľ, korenie a necháme krátko prevariť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia