Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom fotorecept
Foto: kecemis
Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne, alebo ako príloha. Je to jednoduché a rýchle.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 pohár (à 250 ml) |
|
3 ks |
|
1 - 2 ks |
|
1 ČL (prášok) |
|
1 - 2 ks |
|
4 PL |
|
1 pohár (strúhaný) |
|
|
|
podľa chuti |
|
1 pohár (na posypanie) |
|
|
Postup
-
1
Cibulu, jalapeno som nakrajal na drobno. Nastruhal syr. Zapol ruru na 200 stupnov a mriezku som prelozil do stredu.
-
2
Vsetky ingrediencie som premiesal a dal do nadoby vytretej maslom. Navrh som poukladal nakrajanu slaninu, ktora vsak nie je povinna. Dal som cele na mriezku umiestnenu v rure v strede.
-
3
Takto som piekol asi 25 - 30 minut. Quinoa mala uz zlatistu farbu. Potom som vypol ruru a vybral misu. Posypal som syrom a dal do vypnutej, este zohriatej rury, aby sa syr rozpustil.
-
4
Potom, ako sa syr rozpustil, nechal som to asi 10 minut vychladnut. A moze sa servirovat. Mozete nakrajat na pozadovanu velkost a tvar. Moze sa podavat ako priloha, alebo ako olovrant. Vyborne sa k tomuto hodi Ranch dressing - farmarsky dressing (smotana, cesnak, bylinky) alebo my sme pouzili Caesar dressing https://varecha.pravda.sk/recepty/caesar-dressing/64305-recept.html
V odosielaní denných newsletterov sme nemenili nič, skúste si skontrolovať Vašu schránku prijatých správ so Spamom, možno naše maily nájdete tam.
sla.