Paprika žltá

Paprika žltá ako ingrediencia v receptoch:

  • Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

    Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

    Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri 54 °C aspoň 5 hodín.

  • Letný cestovinový šalát

    Letný cestovinový šalát

    V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

  • Bravčová panenka na zelenine s paradajkami (fotorecept)

    Bravčová panenka na zelenine s paradajkami (fotorecept)

    Bravčová panenka na zelenine s rajčinami podávaná s ryžou. Veľmi rýchle a pomerne lacné jedlo.

  • Grilovaný oštiepok

    Grilovaný oštiepok

    Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa syr dôkladne prehreje, inak by sa mohol roztopiť.

  • Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory

    Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory

    Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.

  • Recept bez obrázku

    Trojfarebný kuskus

    Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu.

  • Rýchle cestoviny

    Rýchle cestoviny

    Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné suroviny. Ja mám rada práve takúto kombináciu.

  • Zeleninová štrúdľa

    Zeleninová štrúdľa

    Rúru predhrejeme na teplotu 200 stupňov, plech vystelieme papierom na pečenie. Na panvicu dáme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a chvíľku restujeme. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu a dusíme domäkka.

  • Pečené papriky plněné rýží s kuřecím masem

    Pečené papriky plněné rýží s kuřecím masem

    Rýži uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a kuřecí maso, osolíme a opepříme, přidáme trochu kari. Orestujeme.

  • Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)

    Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)

    Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.

  • Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Inšpiráciou na tento recept bol internet, hľadal som recept na olejovú čalamádu, ktorú poznám ešte z detstva. Trocha som upravil pomer surovín, teraz je to tak akurát. Veľmi dobrá je už predtým než sa...

  • Kuracia fajita quesadilla

    Kuracia fajita quesadilla

    Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny a soľ. Potom pridáme zeleninu a dusíme domäkka. Prilejeme šťavu z plechovky krájaných paradajok a varíme asi 5 minút.

  • Dusená cuketa (fotorecept)

    Dusená cuketa (fotorecept)

    Náš dnešný obed.

  • Peperonata so sušenou šunkou

    Peperonata so sušenou šunkou

    Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či kotlíka. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to opäť rozvoniava a chutí inak...

  • Grilovaný pangasius na ihle

    Grilovaný pangasius na ihle

    Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne veľké hrubé kocky.

  • Pečené rebrá s javorovým sirupom

    Pečené rebrá s javorovým sirupom

    Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a uvidíte, aký zaujímavý obed navaríte.

  • Jemná papriková polievka so syrom

    Jemná papriková polievka so syrom

    Rýchla, jednoduchá, skvelá, od kamošky, Mirka ďakujem.

  • Grilované kurča

    Grilované kurča

    Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale aj chuťovým pohárikom.

  • Treska so zeleninou

    Treska so zeleninou

    Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju zamilujete.

  • Hovädzie líčka na víne s polentou

    Hovädzie líčka na víne s polentou

    Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať. Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist