Losos s grilovanou zeleninou

Marek Petrenčák
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 15. júla 2022
Losos s grilovanou zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 filety po 200 g (aj s kožou
2 ks
1 ks (veľká)
1 ks
1 ks
2 ks
6 ks menšie
5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šupku na paradajkách jemne narežeme nožom do kríža. Do hrnca pripravíme vodu, ktorú necháme zovrieť, a po zovretí do nej vložíme celé paradajky. Po niekoľkých sekundách paradajky vyberieme z vriacej vody, ponoríme do studenej vody a ošúpeme. Potom ich nakrájame na štvrtiny, dužinu s jadierkami odstránime.

  2. 2

    Papriky a červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy, cuketu na kolieska. Všetku zeleninu zmiešame, pridáme šampiňóny, ochutíme soľou, korením, olivovým olejom. Zmes ugrilujeme alebo orestujeme na panvici.

  3. 3

    Cesnak a koriander nasekáme najemno (môžeme použiť foodprocesor) a primiešame olivový olej.

  4. 4

    Lososa osolíme. Pripravíme panvičku a a poriadne ju rozohrejeme. Pridáme pár kvapiek olivového oleja, na ktorý dáme kožou dolu piecť lososa. Po pár sekundách stlmíme plameň skoro na minimum. Pečieme na koži, kým losos nie je takmer hotový. Potom pridáme maslo a tymian. Lososa párkrát prelejeme maslom, stiahneme z plameňa a obrátime. Na filety lososa nanesieme koriandrovú zmes a podávame s grilovanou zeleninou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Oprážané

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha