Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.
porcie
príprava
Suroviny
| Šalát: | |
| 250 g (krabie tyčinky) |
|
| 5 ks uvarené natvrdo |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 g strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Marinovaná cibuľa k šalátu: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 0,5 ČL |
|
| 0,5 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 50 ml teplá |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme marinovanú cibuľu. Teplu vodu (asi 60 °C) rozmiešame so soľou, s cukrom, pridáme šťavu z 1 citróna, olej a pripraveným roztokom zalejeme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. Prikryjeme a necháme postať aspoň 30 minút. Potom pred pridaním do šalátu nálev zlejeme.
- 2
Surimi tyčinky necháme rozmraziť. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Potom vajcia a papriku nakrájame na tenké pásiky, surimi tyčinky na malé kúsky. Pridáme strúhaný syr, marinovanú a scedenú cibuľu, dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme majonézu. Premiešame a môžeme podávať. Je ešte lepší ak chvíľu postojí v chladničke. Dobrú chuť.
Tiež rybací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu