Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Foto: elenas
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.
porcie
príprava
Suroviny
Šalát: | |
250 g (krabie tyčinky) |
|
5 ks uvarené natvrdo |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
Marinovaná cibuľa k šalátu: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
1 PL |
|
50 ml teplá |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme marinovanú cibuľu. Teplu vodu (asi 60 °C) rozmiešame so soľou, s cukrom, pridáme šťavu z 1 citróna, olej a pripraveným roztokom zalejeme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. Prikryjeme a necháme postať aspoň 30 minút. Potom pred pridaním do šalátu nálev zlejeme.
- 2
Surimi tyčinky necháme rozmraziť. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Potom vajcia a papriku nakrájame na tenké pásiky, surimi tyčinky na malé kúsky. Pridáme strúhaný syr, marinovanú a scedenú cibuľu, dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme majonézu. Premiešame a môžeme podávať. Je ešte lepší ak chvíľu postojí v chladničke. Dobrú chuť.
Tiež rybací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu