Šalát z quinoy s grilovanou zeleninou a so syrom feta
Hotel Arkáda
Levoča, 25. septembra 2022
Levoča, 25. septembra 2022
Foto: Martin Štrbka
Výborný šalát z quinoy s grilovanou zeleninou a so slaným syrom.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
300 ml |
|
4 ks |
|
1 ks menšia |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks menší |
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
Na ozdobu: | |
(alebo hráškové výhonky) |
|
Postup
-
1
Quinou varíme v osolenej vode na miernom ohni v prikrytom hrnci asi 15 minút.
- 2
Zeleninu očistíme a nakrájame, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením a grilujeme na grilovacej panvici asi 3 minúty z každej strany.
- 3
Ku grilovanej zelenine pomaly pridávame uvarenú quinou, chvíľu opečieme.
- 4
Naservírujeme na šalátový tanier a posypeme na kocky nakrájaným syrom feta. Ozdobíme lístkami rukoly alebo výhonkami hrášku.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu