Krkovička v pivovej marináde na grile so zeleninovým špízom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 2. júna 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, 2. júna 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5-6
porcií
porcií
Suroviny
| 1 kg |
|
| 5-6 ks |
|
| 2-3 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 10-12 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Marináda: | |
| 150 ml |
|
| 50 ml |
|
| 1 PL |
|
| 3-4 strúčiky |
|
| 1 vetvička |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, mierne osolíme, okoreníme a naklepeme. Dáme do misky, zalejeme marinádou, ktorú urobíme rozmixovaním všetkých surovín a premiešame, aby sa dostala všade. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky na 2 až 12 hodín.
- 2
Pred úpravou mäsa nakrájame zeleninu na kolieska alebo kocky, šampiňóny na polovicu a napichujeme striedavo na špajdle alebo kovové špízy. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
- 3
Špízy poukladáme na rozpálený gril spolu z mäsom a otáčame, kým nie sú hotové.
Tiež grilovaná krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu