Ryžové rolky
Ryžové rolky

Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020
Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

7-10 ks
100 g
150 g
150 g
250 g
150 g (alebo petržlen)
120 g
100 ml
500 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu, cuketu a kvaku a dusíme do zmäknutia. Uvaríme fazuľu azuki a ryžu a necháme vychladnúť. Ryžu, fazuľu azuki a orestovanú zeleninu spolu zmiešame.

  2. 2

    Ryžový papier namočíme jemne do vlažnej vody a cca po 30 sekundách vyberieme a položíme na dosku. Do stredu papiera navrstvíme pripravenú zeleninovú zmes, chytíme dolný okraj papiera, prikryjeme ním plnku, potom ohneme bočné okraje papiera a zavinieme. Takto zrolované ryžové roládky poukladáme na vymastený plech a cca 2–3 minúty pečieme na 180 stupňoch.

    Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým pripravíme kuskus – v miske ho zalejeme litrom jemne osolenej vody a prikryjeme, kým nezmäkne. Farebné papriky nakrájame na drobné kocky a primiešame do hotového kuskusu.

Diskusia k receptu