Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
7-10 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
150 g (alebo petržlen) |
|
120 g |
|
100 ml |
|
500 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu, cuketu a kvaku a dusíme do zmäknutia. Uvaríme fazuľu azuki a ryžu a necháme vychladnúť. Ryžu, fazuľu azuki a orestovanú zeleninu spolu zmiešame.
- 2
Ryžový papier namočíme jemne do vlažnej vody a cca po 30 sekundách vyberieme a položíme na dosku. Do stredu papiera navrstvíme pripravenú zeleninovú zmes, chytíme dolný okraj papiera, prikryjeme ním plnku, potom ohneme bočné okraje papiera a zavinieme. Takto zrolované ryžové roládky poukladáme na vymastený plech a cca 2–3 minúty pečieme na 180 stupňoch.
- 3
Medzitým pripravíme kuskus – v miske ho zalejeme litrom jemne osolenej vody a prikryjeme, kým nezmäkne. Farebné papriky nakrájame na drobné kocky a primiešame do hotového kuskusu.
Tiež rolky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu