Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu, cuketu a kvaku a dusíme do zmäknutia. Uvaríme fazuľu azuki a ryžu a necháme vychladnúť. Ryžu, fazuľu azuki a orestovanú zeleninu spolu zmiešame.
- 2
Ryžový papier namočíme jemne do vlažnej vody a cca po 30 sekundách vyberieme a položíme na dosku. Do stredu papiera navrstvíme pripravenú zeleninovú zmes, chytíme dolný okraj papiera, prikryjeme ním plnku, potom ohneme bočné okraje papiera a zavinieme. Takto zrolované ryžové roládky poukladáme na vymastený plech a cca 2–3 minúty pečieme na 180 stupňoch.
- 3
Medzitým pripravíme kuskus – v miske ho zalejeme litrom jemne osolenej vody a prikryjeme, kým nezmäkne. Farebné papriky nakrájame na drobné kocky a primiešame do hotového kuskusu.
Tiež ryžové rolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu