Čevapčiči s pečenou zeleninou
mesačník Varecha, 1. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g mleté |
|
300 g mleté |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Pečená zelenina: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks veľká |
|
1 ks malá |
|
1 vetvička (čerstvý) |
|
|
Postup
-
1
Do misy vložíme oba druhy mletého mäsa, pridáme očistenú, najemno nakrájanú žltú cibuľu a premiešame. Zmes dochutíme pretlačeným olúpaným cesnakom, mletou paprikou, soľou a korením. Dôkladne prepracujeme. Z pripravenej zmesi vytvarujeme obdĺžnikový plát hrubý asi 2–3 cm, ktorý odložíme asi na 60 minút do chladničky.
- 2
Medzitým očistíme zvyšnú zeleninu a okrem paradajok nakrájame na väčšie kusy. Kúsky zeleniny rozložíme na plech na pečenie, osolíme, okoreníme a posypeme natrhanými a umytými lístkami tymianu. Zeleninu pokvapkáme olejom, rukami dobre premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35 minút domäkka.
- 3
Odležanú mäsovú placku krájame na 2–3 cm hrubé kúsky, z ktorých tvarujeme ručne valčeky dlhé asi 9-10 cm. Čevapčiči opekáme na panvici s malým množstvom rozpáleného oleja z oboch strán asi 10 minút domäkka a dozlatista. Čevapčiči môžeme pripraviť aj v rúre vyhriatej na 200 °C. Na plechu vystlanom papierom na pečenie mäsové valčeky pečieme asi 15 minút.
- 4
Čevapčiči podávame s pečenou zeleninou ozdobenou čerstvým tymianom.
Tiež Čevapčiči:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu