Tuniak na rukole

podravka - fotkapodravka, 8. augusta 2022. Komerčný recept.
Tuniak na rukole
Foto: podravka

Tuniak servírovaný na rukole a pestrofarebnej zelenine ulahodí nielen chuti ale aj očiam.
Zdroj: https://www.podravka.sk/recept/da69144e-63b3-11eb-9a8e-0242ac120069/tuniak-na-rukole/

1
porcia
25 minút
príprava

Suroviny

300 g (filet)
2 PL
1/2 ČL strúhaný
1 strúčik
1-2 ČL
Na šalát:
1 ks
100 g
2 PL
40 g
2 ks uvarené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a pridajte na kocky nakrájaného tuniaka.

  2. 2

    Opečte zo všetkých strán (za občasného premiešania), aby tuniak bol na povrchu hnedý a v strede ružový.

  3. 3

    Vyberte tuniaka, zľahka osoľte a posypte čerstvým mletým čiernym korením. Pridajte zázvor, pretlačený cesnak, tymian, tekuté ochucovadlo a nasekané chilli. Nechajte odležať.

  4. 4

    Na rovnakej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte papriku nakrájanú na kocky. Krátko opečte a pridajte paradajky nakrájané na polovicu.

  5. 5

    Na servírovací tanier dajte rukolu, opečenú zeleninu a tuniaka. Pridajte uvarené vajíčka prekrojené na polovice. Na záver ešte pokvapkajte tekutým ochucovadlom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha