Foto: podravka
Tuniak servírovaný na rukole a pestrofarebnej zelenine ulahodí nielen chuti ale aj očiam.
Zdroj: https://www.podravka.sk/recept/da69144e-63b3-11eb-9a8e-0242ac120069/tuniak-na-rukole/
porcia
príprava
Suroviny
300 g (filet) |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
1/2 ČL strúhaný |
|
1 strúčik |
|
|
|
1-2 ČL |
|
|
|
Na šalát: | |
1 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
40 g |
|
2 ks uvarené |
|
Postup
-
1
Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a pridajte na kocky nakrájaného tuniaka.
- 2
Opečte zo všetkých strán (za občasného premiešania), aby tuniak bol na povrchu hnedý a v strede ružový.
- 3
Vyberte tuniaka, zľahka osoľte a posypte čerstvým mletým čiernym korením. Pridajte zázvor, pretlačený cesnak, tymian, tekuté ochucovadlo a nasekané chilli. Nechajte odležať.
- 4
Na rovnakej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte papriku nakrájanú na kocky. Krátko opečte a pridajte paradajky nakrájané na polovicu.
- 5
Na servírovací tanier dajte rukolu, opečenú zeleninu a tuniaka. Pridajte uvarené vajíčka prekrojené na polovice. Na záver ešte pokvapkajte tekutým ochucovadlom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu