Teplý šalát s batatmi a so syrom feta
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 5. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Bataty a zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, každé osobitne. Po uvarení vychladíme a nakrájame na kúsky asi 3 x 3 cm. Ostatnú zeleninu a huby očistíme a nakrájame tiež na rovnako veľké kúsky.
- 2
Do jednej panvice dáme na olivový olej opekať bataty a baby zemiaky a do druhej ostatné suroviny. Všetko opečieme dozlatista a potom zmiešame. Na záver osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno.
- 3
Takto pripravenú zmes naložíme na tanier, pridáme kúsky nakladanej cibuľky a navrch šalátu rozmrvíme syr feta.
- 4
TIP: Huby shimeji patria do skupiny húb pôvodom z východnej Ázie. Majú dlhé hlúbiky a drobné guľovité klobúky. Huby shimeji sú známe svojou jemnou chuťou a príjemnou textúrou. Po tepelnej úprave získajú jemnú orieškovú a ľahko sladkú chuť.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu