Teplý šalát s batatmi a so syrom feta

Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 5. augusta 2021
Teplý šalát s batatmi a so syrom feta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g
200 g
200 g
150 g
150 g
100 g
250 g
100 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bataty a zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, každé osobitne. Po uvarení vychladíme a nakrájame na kúsky asi 3 x 3 cm. Ostatnú zeleninu a huby očistíme a nakrájame tiež na rovnako veľké kúsky.

  2. 2

    Do jednej panvice dáme na olivový olej opekať bataty a baby zemiaky a do druhej ostatné suroviny. Všetko opečieme dozlatista a potom zmiešame. Na záver osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno.

  3. 3

    Takto pripravenú zmes naložíme na tanier, pridáme kúsky nakladanej cibuľky a navrch šalátu rozmrvíme syr feta.

  4. 4

    TIP: Huby shimeji patria do skupiny húb pôvodom z východnej Ázie. Majú dlhé hlúbiky a drobné guľovité klobúky. Huby shimeji sú známe svojou jemnou chuťou a príjemnou textúrou. Po tepelnej úprave získajú jemnú orieškovú a ľahko sladkú chuť.

Diskusia k receptu