Zeleninový guláš
Zeleninový guláš

Zeleninový guláš s fazuľou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 19. marca 2021
Zeleninový guláš s fazuľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

5-6 ks mladá
2 ks stredne veľká
5-6 ks mladé
250 g
1 ks
1 ks
400 g
400 g (konzerva)
400 g (konzerva)
100 g
2 PL extra hustý
2-3 ks
2-3 strúčiky
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska. Mladé zemiaky umyjeme a neošúpané pokrájame na štvrtiny. Šampiňóny opláchneme a rozpolíme, papriku očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cuketu rozpolíme po dĺžke a nakrájame na tenšie plátky.

  2. 2

    Na rozpálený olej v hrnci pridáme cibuľu, skaramelizujeme. Pridáme mrkvu, zemiaky, papriku, šampiňóny, pretlačený cesnak, soľ, koreniny a tymian. Na miernom ohni podusíme niekoľko minút, pridáme drvené paradajky z konzervy a sterilizovanú fazuľu. Premiešame a dusíme všetko spolu približne 15 minút, podľa potreby môžeme podliať asi decilitrom vody alebo vývarom. Primiešame nakrájanú cuketu a dusíme ešte 10 minút.

  3. 3

    Po dokončení pridáme do zeleninovej zmesi baby špenát. Dobre premiešame, dochutíme a podávame.

Diskusia k receptu