Zeleninový guláš s fazuľou
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 19. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
5-6 ks mladá |
|
2 ks stredne veľká |
|
5-6 ks mladé |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
400 g |
|
400 g (konzerva) |
|
400 g (konzerva) |
|
100 g |
|
2 PL extra hustý |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2-3 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska. Mladé zemiaky umyjeme a neošúpané pokrájame na štvrtiny. Šampiňóny opláchneme a rozpolíme, papriku očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cuketu rozpolíme po dĺžke a nakrájame na tenšie plátky.
- 2
Na rozpálený olej v hrnci pridáme cibuľu, skaramelizujeme. Pridáme mrkvu, zemiaky, papriku, šampiňóny, pretlačený cesnak, soľ, koreniny a tymian. Na miernom ohni podusíme niekoľko minút, pridáme drvené paradajky z konzervy a sterilizovanú fazuľu. Premiešame a dusíme všetko spolu približne 15 minút, podľa potreby môžeme podliať asi decilitrom vody alebo vývarom. Primiešame nakrájanú cuketu a dusíme ešte 10 minút.
- 3
Po dokončení pridáme do zeleninovej zmesi baby špenát. Dobre premiešame, dochutíme a podávame.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu