Ceviche z lososa a citrusových plodov

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár spoločnosti Metro Slovakia, 24. októbra 2020
Ceviche z lososa a citrusových plodov
Foto: Dušan Křístek
4
porcie

Suroviny

600 g čerstvý
30 ml
50 ml
100 ml
1 PL (alebo podľa chuti)
3 strúčiky
1 ks menšia
1/2 ks
1/2 ks
100 g
100 g
štipka
10 g
10 g




Postup

  1. 1

    Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor, šťavu z limetiek a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriander a medovku otrháme a lístočky pokrájame. Všetko zamiešame a necháme asi 3 – 4 hodiny odležať. Mäso lososa na povrchu zbelie.

  2. 2

    Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4 x 4 mm). Červenú cibuľu pozdĺžne natenko nakrájame. Všetky suroviny pridáme do ceviche až tesne pred podávaním a ešte necháme dobre vychladiť.

  3. 3

    Tip: Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb alebo plodov mora. Podávame s trhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky...), alebo aj s chutnou ciabattou alebo opečenou bagetou.

Diskusia k receptu