Ceviche z lososa a citrusových plodov
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár spoločnosti Metro Slovakia, 24. októbra 2020
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár spoločnosti Metro Slovakia, 24. októbra 2020
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
Suroviny
600 g čerstvý |
|
30 ml |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
1 PL (alebo podľa chuti) |
|
3 strúčiky |
|
1 ks menšia |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
10 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor, šťavu z limetiek a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriander a medovku otrháme a lístočky pokrájame. Všetko zamiešame a necháme asi 3 – 4 hodiny odležať. Mäso lososa na povrchu zbelie.
- 2
Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4 x 4 mm). Červenú cibuľu pozdĺžne natenko nakrájame. Všetky suroviny pridáme do ceviche až tesne pred podávaním a ešte necháme dobre vychladiť.
- 3
Tip: Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb alebo plodov mora. Podávame s trhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky...), alebo aj s chutnou ciabattou alebo opečenou bagetou.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu