Rybacia polievka
Rybacia polievka

Rybacia polievka Halászlé

tom1372 - bez fotkytom1372, 12. júla 2023
Rybacia polievka Halászlé
Foto: tom1372

Jeden z mojich nových receptov, ktorý robievam v práci.

10
porcií
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
200 g
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
700 g
20 g
1,5 kg
5 g
5 g
5 g
5 g
10 g
10 g
10 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme vývar z rýb. Očistené umyté ryby vložíme do hrnca, pridáme čierne celé korenie, bobkový list, nové korenie a zalejeme studenou vodou. Varíme približne 1,5 hodiny na miernom plameni.

  2. 2

    V druhom hrnci si medzitým otestujeme na väčšie kocky pokrájanú cibuľu.

  3. 3

    Nakrájame si papriku, cuketu, baklažán a paradajky na väčšie kocky a pridáme do cibuľového základu a restujeme. Po orestovaní pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom z rýb.

  4. 4

    Necháme zeleninu variť do mäkka. Medzitým ryby z vývaru oberieme od kostí a nakrájame na malé kocky.

  5. 5

    Keď sa zelenina uvarí, pridáme na jemno pokrájanú feferónku a varíme asi 5 min. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Polievku dochutené soľou, čiernym mletým korením a sójovou omáčkou. Polievku podávame v miskách s nakrájanými rybami. Ako bonus možné pridať šľahačkovú alebo kyslú smotanu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia