Rybacia polievka Halászlé
Jeden z mojich nových receptov, ktorý robievam v práci.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 700 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv si pripravíme vývar z rýb. Očistené umyté ryby vložíme do hrnca, pridáme čierne celé korenie, bobkový list, nové korenie a zalejeme studenou vodou. Varíme približne 1,5 hodiny na miernom plameni.
- 2
 V druhom hrnci si medzitým otestujeme na väčšie kocky pokrájanú cibuľu.
- 3
 Nakrájame si papriku, cuketu, baklažán a paradajky na väčšie kocky a pridáme do cibuľového základu a restujeme. Po orestovaní pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom z rýb.
- 4
 Necháme zeleninu variť do mäkka. Medzitým ryby z vývaru oberieme od kostí a nakrájame na malé kocky.
- 5
 Keď sa zelenina uvarí, pridáme na jemno pokrájanú feferónku a varíme asi 5 min. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Polievku dochutené soľou, čiernym mletým korením a sójovou omáčkou. Polievku podávame v miskách s nakrájanými rybami. Ako bonus možné pridať šľahačkovú alebo kyslú smotanu.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu