Rybacia polievka Halászlé
Jeden z mojich nových receptov, ktorý robievam v práci.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 700 g |
|
| 20 g |
|
| 1,5 kg |
|
|
|
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
| 10 ml |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme vývar z rýb. Očistené umyté ryby vložíme do hrnca, pridáme čierne celé korenie, bobkový list, nové korenie a zalejeme studenou vodou. Varíme približne 1,5 hodiny na miernom plameni.
- 2
V druhom hrnci si medzitým otestujeme na väčšie kocky pokrájanú cibuľu.
- 3
Nakrájame si papriku, cuketu, baklažán a paradajky na väčšie kocky a pridáme do cibuľového základu a restujeme. Po orestovaní pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom z rýb.
- 4
Necháme zeleninu variť do mäkka. Medzitým ryby z vývaru oberieme od kostí a nakrájame na malé kocky.
- 5
Keď sa zelenina uvarí, pridáme na jemno pokrájanú feferónku a varíme asi 5 min. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Polievku dochutené soľou, čiernym mletým korením a sójovou omáčkou. Polievku podávame v miskách s nakrájanými rybami. Ako bonus možné pridať šľahačkovú alebo kyslú smotanu.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu