Paprička čili

Paprička čili ako ingrediencia v receptoch:

  • Žinčicová polievka (fotorecept)

    Žinčicová polievka (fotorecept)

    Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je veľmi dobrá. Recept pochádza od p. Žídeka. Niečo som si upravil podľa seba.

  • Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak...

  • Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept)

    Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept)

    Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený cesnak, prekrojenú čili papričku, soľ a nakoniec prilejeme pivo.

  • Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

    Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

    Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke (obalíme 2–krát, aby nevytiekol syr) a vyprážame v rozpálenom oleji.

  • Marinované kačacie prsia s pomarančom

    Marinované kačacie prsia s pomarančom

    Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu poriadne premiešame a necháme odležať.

  • Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

    Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do ktorého zamiešame mandle, a dáme piecť do rúry.

  • Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odstáť. Potom cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme ho rovnomerne na hrúbku asi 1–2 mm....

  • Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  • Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

    Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

    Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.

  • Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou

    Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou

    Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo. A stará mama zase krájala cibuľu na plátky, preliala medom a nechala postáť. Raz–dva som bol zdravý... Naučili ma, že...

  • Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu opražíme na sezamovom oleji, pridáme sójovú omáčku a cesnak. Keď je zelenina chrumkavá, pridáme koriander a pokvapkáme šťavou z...

  • Pikantný mrkvovo-zázvorový krém
  • Tofu v sezame s hubami a rezancami
  • Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

    Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

    Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej a rybacej omáčke so štipkou soli. Dáme odležať do chladničky aspoň na hodinu.

  • Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov a povier. Chápem ju ako hru nápadov, zvláštnych surovín, exotiky. U profesionála aj ako mix všetkého, čo...

  • Kapustnica s bravčovinou

    Kapustnica s bravčovinou

    Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a pokrájané pliecko, klobásu, opražíme, poprášime paprikou, vložíme vyžmýkanú a prekrájanú kapustu, rebro, bobkový list, zopár guľôčok čierneho...

  • Soté na ázijský spôsob (fotorecept)

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept)

    Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30 minút, čo mi vyhovuje. Zeleninu dám akú mám, takže vždy je iné, ale vždy chutné.

  • Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

    Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

    Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

  • Ázijské kuracie krídelká

    Ázijské kuracie krídelká

    Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne potrieme marinádou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

  • Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

    Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

    Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom mäso pečieme na panvici z oboch strán asi 1 minútu a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 10 minút, potom nakrájame na...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist