Cuketová polievka
Cuketová polievka

Kubánska cuketová polievka s kukuricou

lorin - bez fotkylorin, 8. augusta 2023
Kubánska cuketová polievka s kukuricou
Foto: lorin

Ak máte veľa cukety a už neviete, čo by ste z nej ukuchtili, môžete skúsiť aj výbornú polievku, je to naozaj mňamka :) Prvýkrát Zobraziť celý popisAk máte veľa cukety a už neviete, čo by ste z nej ukuchtili, môžete skúsiť aj výbornú polievku, je to naozaj mňamka :) Prvýkrát som ju ochutnala v reštaurácii Lampáreň v Košiciach a tak mi zachutila, že som googlila, až som našla nejaký recept, ktorý sa jej podobal. Ponúkam svoju overenú variantu.

Suroviny

2 PL
1 ks veľká
3 strúčiky
1 šálka (zrná)
2 ks veľké
1 šálka (pokrajaná)
1 ks
1 šálka (silný)
1 ks veľká
1 konzerva
3 ks
1/2 ČL
 štipka
 plátky




Postup

  1. 1

    Na masle speníme plátky cibule a cesnaku do sklovita. Pridáme kukuricu, pokrájané zemiaky a cuketu, čili papričku a chvíľu dusíme. Zalejeme vývarom (môže byť aj bujón zaliaty vriacou vodou) a osolíme, pridáme pokrájanú ošúpanú paradajku a pretlak, okoreníme a varíme až zemiaky zmäknú. Vložíme bobkový list, mletý koriander, tymian, petržlenovú vňať. Prikryté necháme chvíľu postáť. Do porcie polievky vložíme plátok limetky.

    Kubánska cuketová polievka s kukuricou - obrázok 1
  2. 2

    Je dobré dodržať postup a všetky tie suroviny, lebo len tak sa dosiahne vyvážená chuť tejto kubánskej polievky. Prajem dobrú chuť a verím, že si ju obľúbite.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia