Hovädzie na ázijský spôsob s jazmínovou ryžou
Rozpadávajúce sa hovädzie mäso s jemne exotickým nádychom a voňavou ryžou je presne to, čo uvariť, keď je vonku zima a sychravo. Zázvor Zobraziť celý popisRozpadávajúce sa hovädzie mäso s jemne exotickým nádychom a voňavou ryžou je presne to, čo uvariť, keď je vonku zima a sychravo. Zázvor a čili dodajú tú správnu arómu, a trocha sójovej omáčky a
vývaru spolu vytvoria vynikajúcu omáčku. Ak máte radi podobné chute, poďte si so mnou uvariť toto vynikajúce jedlo. Ideálny
recept s ryžou SOS Jasmine. Tento recept pre vás pripravila Monika, lapetit.sk.
Zdroj: LaPetit.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g vyzretý |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
3 cm |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
40 ml (môžete vynechať) |
|
300 ml |
|
1,5 šálky |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravte všetku zeleninu. Cibuľu ošúpte a nakrájate na tenké polmesiačiky. Zázvor ošúpte a nakrájajte na čo najdrobnejšie kúsky, tak isto ako aj cesnak a čili papričku. Mrkvu tiež ošúpte a nakrájajte na väčšie kúsky, jarnú cibuľku tiež.
- 2
Mäso nakrájajte na väčšie kúsky, osušte papierovou útierkou a zľahka obaľte v ryžovej múke. Tá potom vo finále zahustí omáčku.
- 3
Na oleji opečte najprv mäso, potom pridajte zázvor, cibuľu, cesnak, čili a asi 2 minúty restujte.
- 4
Potom pridajte sójové omáčky, saké, vývar a nechajte zovrieť. Prikryte a varte približne hodinu. Doba varenia záleží od kvality použitého mäsa. Chcete, aby sa mäso rozpadávalo.
- 5
Nakoniec pridajte mrkvu a lahôdkovú cibuľku a varte ďalších približne 15 – 20 minút. Chcete, aby zelenina zmäkla, ale zároveň zostala chrumkavá.
- 6
Jazmínovú ryžu zalejte 1,3 x násobkom vriacej vody, priveďte rýchlo do varu, znížte plameň na minimum a prikrytú varte ďalších 12 minút. Potom ryžu odstavte a nechajte prikrytú ešte 10 minút. A potom už môžete servírovať.
- 7
Do misky alebo taniera dajte ryžu a mäso a výdatne zalejte omáčkou. Celé jedlo môžete ešte dochutiť čerstvými mikrobylinkami a sezamovými semienkami.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu