Bravčový bôčik s marinádou
Foto: betinka60
Ak milujete bravčový bôčik, určite vyskúšajte tento recept.
Zdroj: Recept od nemeckej amatérskej kuchárky z Youtube.
porcií
príprava
na 180-220 °C
Suroviny
2 kg |
|
4-5 strúčikov |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
1,5 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1,5 ČL |
|
Jablková marináda: | |
2 ks sladkokyslé |
|
5 PL |
|
3 PL (kečup) |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/3 ČL |
|
Postup
-
1
Celý bôčik obrátime kožou na vrch, ktorú narežeme cca 3 cm kocky hlboké približne 1-1,5 cm, nie prerezať, aby to spolu držalo.
- 2
Päť korenín určených na potretie zmiešame a celý bôčik natrieme. Do mäsovej časti bôčika urobíme 4-5 dierok a vložíme do nich cesnak. Cesnak môžeme aj prekrojiť na viac častí a tým pádom urobíme aj viac dierok do bôčika. Navrch rozložíme pokrájanú čili papričku. Bôčik zabalíme do niekoľkých vrstiev alobalu, dáme na plech a pečieme v rúre 2 hodiny pri 180 stupňoch.
- 3
Teraz si urobíme jablkovú marinádu. Jablká ošúpeme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné koreniny, poriadne premiešame a varíme na miernom ohni do zhustnutia.
- 4
Po 2 hodinách pečenia bôčik z rúry vyberieme, alobal z vrchu odstránime a celý bôčik natrieme jablkovou marinádou a dáme zapiecť nezakryté na 15-20 minút pri 220 stupňoch do chrumkavej kôrky 🙂
- 5
Podávame s kyslou kapustou a knedľou alebo len tak s chlebom. Je to neskutočne dobré, mňam :))))
Tiež bravčový bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zapeká sa, áno,asi 15-20 minút
Nenapísala som to tam, skúsim to upraviť,ste pozorná 🙂
a ešte aj chutný :))))