Bravčový bôčik s marinádou
	                                    Ak milujete bravčový bôčik, určite vyskúšajte tento recept. 
Zdroj: Recept od nemeckej amatérskej kuchárky z Youtube.	                                
porcií
príprava
na 180-220 °C
Suroviny
| 2 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 4-5 strúčikov | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 1,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| Jablková marináda: | |
| 2 ks sladkokyslé | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL (kečup) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/3 ČL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Celý bôčik obrátime kožou na vrch, ktorú narežeme cca 3 cm kocky hlboké približne 1-1,5 cm, nie prerezať, aby to spolu držalo.
- 2
 Päť korenín určených na potretie zmiešame a celý bôčik natrieme. Do mäsovej časti bôčika urobíme 4-5 dierok a vložíme do nich cesnak. Cesnak môžeme aj prekrojiť na viac častí a tým pádom urobíme aj viac dierok do bôčika. Navrch rozložíme pokrájanú čili papričku. Bôčik zabalíme do niekoľkých vrstiev alobalu, dáme na plech a pečieme v rúre 2 hodiny pri 180 stupňoch.
- 3
 Teraz si urobíme jablkovú marinádu. Jablká ošúpeme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné koreniny, poriadne premiešame a varíme na miernom ohni do zhustnutia.
                                                    - 4
 Po 2 hodinách pečenia bôčik z rúry vyberieme, alobal z vrchu odstránime a celý bôčik natrieme jablkovou marinádou a dáme zapiecť nezakryté na 15-20 minút pri 220 stupňoch do chrumkavej kôrky 🙂
                                                    - 5
 Podávame s kyslou kapustou a knedľou alebo len tak s chlebom. Je to neskutočne dobré, mňam :))))
Tiež bravčový bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




 


Zapeká sa, áno,asi 15-20 minút
Nenapísala som to tam, skúsim to upraviť,ste pozorná 🙂
a ešte aj chutný :))))