Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Bravčový bôčik s marinádou

betinka60 - fotkabetinka60, 29. apríla 2022
Bravčový bôčik s marinádou
Foto: betinka60

Ak milujete bravčový bôčik, určite vyskúšajte tento recept.
Zdroj: Recept od nemeckej amatérskej kuchárky z Youtube.

6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
na 180-220 °C

Suroviny

2 kg
4-5 strúčikov
1 ks
Na potretie:
1,5 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1,5 ČL
Jablková marináda:
2 ks sladkokyslé
5 PL
3 PL (kečup)
3 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1/3 ČL




Postup

  1. 1

    Celý bôčik obrátime kožou na vrch, ktorú narežeme cca 3 cm kocky hlboké približne 1-1,5 cm, nie prerezať, aby to spolu držalo.

  2. 2

    Päť korenín určených na potretie zmiešame a celý bôčik natrieme. Do mäsovej časti bôčika urobíme 4-5 dierok a vložíme do nich cesnak. Cesnak môžeme aj prekrojiť na viac častí a tým pádom urobíme aj viac dierok do bôčika. Navrch rozložíme pokrájanú čili papričku. Bôčik zabalíme do niekoľkých vrstiev alobalu, dáme na plech a pečieme v rúre 2 hodiny pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Teraz si urobíme jablkovú marinádu. Jablká ošúpeme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné koreniny, poriadne premiešame a varíme na miernom ohni do zhustnutia.

    Bravčový bôčik s marinádou - obrázok 3
  4. 4

    Po 2 hodinách pečenia bôčik z rúry vyberieme, alobal z vrchu odstránime a celý bôčik natrieme jablkovou marinádou a dáme zapiecť nezakryté na 15-20 minút pri 220 stupňoch do chrumkavej kôrky 🙂

    Bravčový bôčik s marinádou - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s kyslou kapustou a knedľou alebo len tak s chlebom. Je to neskutočne dobré, mňam :))))

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, zajímavý a neotřelý receptík, skvělé foto! Zapékání už je v cajku, skvělý výsledek, bůček k nakousnutí!
hannes
Bombová záležitosť. Festival chutí aj vizuálneho zážitku. Zaradil som ihneď do repertoáru a pri najbližšej príležitosti to urobím. Drobná poznámočka pre všetkých: Prosím, aby ste v recepte uviedli aj poschocie, na ktorom pečiete pokrm v rúre. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia