Teľací hamburger
Teľací hamburger

Teľací hamburger

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 9. júla 2024
Teľací hamburger
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g mleté chladené
4 ks
6 PL
6 PL (alebo ajvar)
1/2 ks mladá
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vychladené mleté mäso dôkladne premiešame so soľou a s čerstvo zomletým čiernym korením. Ručne sformujeme štyri okrúhle placky trochu väčšie, ako je veľkosť žemle, uprostred každej urobíme miernu jamku, potrieme trochou oleja.

  2. 2

    Rozpálime gril a mäsové placky grilujeme z každej strany asi 4 minúty.

  3. 3

    Ugrilujeme aj na polovicu rozkrojené hamburgerové žemle, rozrezanou časťou ich položíme na grilovaciu mriežku.

  4. 4

    Majonézou potrieme spodnú časť žemle. Položíme nasekané listy kapusty, opečené mäso. Obložíme plátkami cibule a nasekanými čili papričkami. Hornú časť žemle na reznej strane potrieme kečupom alebo nátierkou ajvar. Priklopíme a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia