Teľací hamburger
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 9. júla 2024
foodblog Medové motúzy, 9. júla 2024
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vychladené mleté mäso dôkladne premiešame so soľou a s čerstvo zomletým čiernym korením. Ručne sformujeme štyri okrúhle placky trochu väčšie, ako je veľkosť žemle, uprostred každej urobíme miernu jamku, potrieme trochou oleja.
- 2
Rozpálime gril a mäsové placky grilujeme z každej strany asi 4 minúty.
- 3
Ugrilujeme aj na polovicu rozkrojené hamburgerové žemle, rozrezanou časťou ich položíme na grilovaciu mriežku.
- 4
Majonézou potrieme spodnú časť žemle. Položíme nasekané listy kapusty, opečené mäso. Obložíme plátkami cibule a nasekanými čili papričkami. Hornú časť žemle na reznej strane potrieme kečupom alebo nátierkou ajvar. Priklopíme a ihneď podávame.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu