Tacos z kukuričnej tortilly plnené kuracím mäsom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 22. mája 2023
mesačník Varecha, 22. mája 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
hrsť |
|
8 ks (malá) |
|
Dip: | |
250 g |
|
1 strúčik |
|
1/4 ČL |
|
štipka |
|
2 PL čerstvá |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia okoreníme a potrieme olejom. Zahrejeme panvicu a prsia na nej opečieme zo všetkých strán. Pečieme pomaly, aby sa mäso dobre prepieklo. Potom panvicu zložíme z tepla, mäso zakryjeme a necháme v teple odpočívať.
- 2
Uhorku nakrájame sa veľmi tenké kolieska. Osolíme, pokvapkáme šťavou z polovice limetky. Zmiešame suroviny na dip.
- 3
Tortilly zohrejeme na suchej panvici. Medzitým natrháme kuracie mäso a naplníme ním zohriate tortilly, pridáme uhorky, čili papričku.
- 4
Servírujeme s jogurtovým dipom, so zelenými bylinkami a zvyšnou limetkou.
Tiež tacos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu