Kukuričné tacos
Kukuričné tacos

Tacos z kukuričnej tortilly plnené kuracím mäsom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 22. mája 2023
Tacos z kukuričnej tortilly plnené kuracím mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ČL
1 PL
1/2 ks
2 ks
2 ks
 hrsť
8 ks (malá)
Dip:
250 g
1 strúčik
1/4 ČL
 štipka
2 PL čerstvá




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia okoreníme a potrieme olejom. Zahrejeme panvicu a prsia na nej opečieme zo všetkých strán. Pečieme pomaly, aby sa mäso dobre prepieklo. Potom panvicu zložíme z tepla, mäso zakryjeme a necháme v teple odpočívať.

  2. 2

    Uhorku nakrájame sa veľmi tenké kolieska. Osolíme, pokvapkáme šťavou z polovice limetky. Zmiešame suroviny na dip.

  3. 3

    Tortilly zohrejeme na suchej panvici. Medzitým natrháme kuracie mäso a naplníme ním zohriate tortilly, pridáme uhorky, čili papričku.

  4. 4

    Servírujeme s jogurtovým dipom, so zelenými bylinkami a zvyšnou limetkou.

Diskusia k receptu