Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Grilovaná krkovička v pivovej marináde

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 16. júla 2022
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Foto: Jana Štrbková

Blysnite sa na grilovačke a pripravte priateľom klasiku, krkovičku marinovanú v čiernom pive. Na odľahčenie svedomia a trávenia ju môžete podávať s marinovanou Zobraziť celý popisBlysnite sa na grilovačke a pripravte priateľom klasiku, krkovičku marinovanú v čiernom pive. Na odľahčenie svedomia a trávenia ju môžete podávať s marinovanou mrkvou.

4
porcie

Suroviny

600 g (plátky)
300 ml
8 strúčikov
2 PL
2 PL (alebo dijonská horčica)
1 PL (černuška siata)
Marinovaná mrkva:
2 zväzky (mladá)
50 ml
1 PL
2 stonky (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Deň pred grilovaním si pripravíme marinovanú mrkvu. Z mrkvy odkrojíme vňať, kúsok ponecháme a mrkvy olúpeme. V menšom hrnci rozpálime 2 PL oleja, pridáme mrkvu a zo všetkých strán ju krátko opečieme. Znížime plameň, pridáme med a trochu vody, osolíme. Mrkvu dusíme do polomäkka, až kým sa voda nevyparí. Naservírujeme ju do plytkej porcelánovej misy, poukladáme na ňu vetvičky čerstvého tymianu a pokropíme zvyšným olejom. Mrkvu marinujeme počas noci a podávame ku grilovanému mäsu.

  2. 2

    V deň grilovania si pripravíme marinádu. Do sklenenej misy nalejeme pivo, ošúpaný a pretlačený cesnak, horčicový prášok, mleté čierne korenie, čiernu rascu (černušku) rozdrvenú v mažiari, mletú červenú papriku, olivový olej a soľ. Zo všetkých surovín vymiešame marinádu a plátky krkovičky v nej marinujeme úplne ponorené aspoň 4 hodiny.

  3. 3

    Marinovanú krkovičku opekáme na perforovaných alumíniových táckach na grile asi 15 minút z každej strany. Podávame s nasekanou koriandrovou vňaťou, čili papričkou a citrónom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia