Grilovaná krkovička v pivovej marináde
mesačník Varecha, 16. júla 2022
Foto: Jana Štrbková
Blysnite sa na grilovačke a pripravte priateľom klasiku, krkovičku marinovanú v čiernom pive. Na odľahčenie svedomia a trávenia ju môžete podávať s marinovanou Zobraziť celý popisBlysnite sa na grilovačke a pripravte priateľom klasiku, krkovičku marinovanú v čiernom pive. Na odľahčenie svedomia a trávenia ju môžete podávať s marinovanou mrkvou.
porcie
Suroviny
600 g (plátky) |
|
300 ml |
|
8 strúčikov |
|
2 PL |
|
2 PL (alebo dijonská horčica) |
|
1 PL (černuška siata) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marinovaná mrkva: | |
2 zväzky (mladá) |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
|
|
2 stonky (čerstvý) |
|
Postup
-
1
Deň pred grilovaním si pripravíme marinovanú mrkvu. Z mrkvy odkrojíme vňať, kúsok ponecháme a mrkvy olúpeme. V menšom hrnci rozpálime 2 PL oleja, pridáme mrkvu a zo všetkých strán ju krátko opečieme. Znížime plameň, pridáme med a trochu vody, osolíme. Mrkvu dusíme do polomäkka, až kým sa voda nevyparí. Naservírujeme ju do plytkej porcelánovej misy, poukladáme na ňu vetvičky čerstvého tymianu a pokropíme zvyšným olejom. Mrkvu marinujeme počas noci a podávame ku grilovanému mäsu.
- 2
V deň grilovania si pripravíme marinádu. Do sklenenej misy nalejeme pivo, ošúpaný a pretlačený cesnak, horčicový prášok, mleté čierne korenie, čiernu rascu (černušku) rozdrvenú v mažiari, mletú červenú papriku, olivový olej a soľ. Zo všetkých surovín vymiešame marinádu a plátky krkovičky v nej marinujeme úplne ponorené aspoň 4 hodiny.
- 3
Marinovanú krkovičku opekáme na perforovaných alumíniových táckach na grile asi 15 minút z každej strany. Podávame s nasekanou koriandrovou vňaťou, čili papričkou a citrónom.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu