Lečo s maďarskou klobásou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 27. septembra 2022
Lečo s maďarskou klobásou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Lečo plné zeleniny vyšperkované dobrou klobáskou.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
3 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 PL (maďarská)
1 ks
50 ml




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a opečieme ju, kým pustí šťavu.

  2. 2

    Potom pridáme ku klobáse na kúsky nakrájanú cuketu, chvíľu restujeme, prisypeme mletú papriku, zľahka ju speníme a rýchlo pridáme nakrájané biele papriky a na kocky nakrájané paradajky. Premiešame a dusíme prikryté pokrievkou asi 15 minút, aby sa paradajky rozvarili.

  3. 3

    Nakoniec lečo osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme nasekanú čili papričku. Lečo podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebíkom či pečivom.

Diskusia k receptu

drajan
Robievam takmer identicky... akurát niekedy klobásku varím extra a potom ju pokrájanú dám do leča, lepšie si udrží tú svoju chuť.. Cibulku zvyknem opražiť na slaninke.Ppridávam tiež cuketu a zásadne robím lečo bez vajíčka... takže všetkým tento recept odporúčam, je to mnamka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia