Pečená tekvica s camembertom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 31. októbra 2023
mesačník Varecha, 31. októbra 2023
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Lístky tymianu otrháme, strúčik cesnaku pretlačíme, zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a olivovým olejom.
- 2
Tekvice umyjeme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a vydlabeme jadierka. Potrieme trochou pripraveného ochuteného oleja, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Polovice tekvíc uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie rezom nadol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.
- 3
Tekvice vyberieme z rúry a otočíme hore reznou plochou. Do každej priehlbiny tekvice vložíme jeden camembert, pokvapkáme trochou ochuteného oleja, posypeme tekvicovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút, syr by mal byť tekutý. Potom ihneď podávame.
Tiež pečená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Take nad tim kroutim hlavou. Kdyby vydlabavalo, za chvili je syr zas hutny. Ale libi se mi to, nejak poresim. Asi plátky a vidlicka a nuz :-)