Pečená tekvica
Pečená tekvica

Pečená tekvica s camembertom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 31. októbra 2023
Pečená tekvica s camembertom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks (každá 1,2 kg)
4 ks (každý 110 g)
8 stoniek
1 strúčik
1 ks
5 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Lístky tymianu otrháme, strúčik cesnaku pretlačíme, zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a olivovým olejom.

  2. 2

    Tekvice umyjeme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a vydlabeme jadierka. Potrieme trochou pripraveného ochuteného oleja, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Polovice tekvíc uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie rezom nadol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Tekvice vyberieme z rúry a otočíme hore reznou plochou. Do každej priehlbiny tekvice vložíme jeden camembert, pokvapkáme trochou ochuteného oleja, posypeme tekvicovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút, syr by mal byť tekutý. Potom ihneď podávame.

Diskusia k receptu

mijaita
@smejkad (2.11.2023 05:06)

Take nad tim kroutim hlavou. Kdyby vydlabavalo, za chvili je syr zas hutny. Ale libi se mi to, nejak poresim. Asi plátky a vidlicka a nuz :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia