Kosti

Recepty, kde je kosti

prazdny

Ruský teľací rezeň

Hlavné jedlá

Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...

prazdny

Šalátový prívarok

Bezmäsité jedlá

V zohriatom masle rozmiešame múku, zalejeme ju mliekom a vývarom z kostí, povaríme a dochutíme...

prazdny

Pikantný kurací paprikáš

Bravčové mäso

Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú...

prazdny

Záhradnícka polievka

Bezmäsité jedlá

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kostí (alebo bujónom rozpusteným vo vode),...

prazdny

Fašiangová huspenina

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...

prazdny

Zemiaky so slaninovým šálom

Bravčové mäso

Po vianočnom hodovaní je dobré aj jednoduchšie jedlo...

prazdny

Polievka so zelerovými rezancami

Bezmäsité jedlá

Tento recept vznikol ako dôsledok mojej nepozornosti. Potrebovala som osmažiť zeler na čínu, na chvíľu...

prazdny

Kuracie mäso s pórom na pive

Kuracie mäso

V panvici opražíme na oleji kuracie mäso za občasného miešania. Upražíme do zlatista. Pridáme pór...

prazdny

Staročeská rybacia polievka s hrachom

Polievky

Z mäsa a zeleniny uvaríme vývar. Mliečie a ikry umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a...

prazdny

Sviatočná kapustnica

Bravčové mäso

Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do veľkého hrnca. Pridáme bobkové listy, nové korenie, ...

prazdny

Moravský divoký šíp

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na drobné kúsky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na ihlicu striedavo napichujeme s...

prazdny

Výborné pečené jahňacie stehienko

Hlavné jedlá

Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...

prazdny

Sviatočná roláda

Dezerty

Keď už budete mať počas Vianoc dosť sladkého, určite vám zachutí táto výborná slaná roláda.

prazdny

Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom

Bravčové mäso

Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....

prazdny

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Bravčové mäso

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

prazdny

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou

Bravčové mäso

Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...

prazdny

Polievka z bravčových kostí s haluškami

Bravčové mäso

Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, do ktorej ako vložky použijeme zemiakové halušky.

prazdny

Farebné kuracie mäsko

Hlavné jedlá

Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, ...

prazdny

Maďarská šampiňónová polievka

Polievky

Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Na horúcej masti ich osmažíme a dusíme...

prazdny

Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste

Hlavné jedlá

Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri...

prazdny

Miláčik

Dezerty

Tento recept som vymyslela sama, je veľmi chutný a nie príliš náročný na vašu peňaženku. Napečie sa...

prazdny

Jelenie ragú

Hlavné jedlá

Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky...

prazdny

Srnčie tournedos

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme...

prazdny

Srnčie filé na lesnícky spôsob

Hlavné jedlá

Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Jelení guláš s rajčiakmi

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

prazdny

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

Bravčové mäso

Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

prazdny

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

Hlavné jedlá

Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

prazdny

Bravčové rezne na šalvii

Bravčové mäso

Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...

prazdny

Mliečna šalátová polievka

Polievky

Šalátové listy najprv umyjeme a nakrájame natenko. Vo vývare z kostí ich povaríme približne 10 minút,...

prazdny

Zajac plnený šalviou a hríbmi

Hlavné jedlá

Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

prazdny

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou

Bravčové mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave