4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Mäsko si umyjeme a odblaníme.Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom posolíme a nakoreníme korením na divinu.
- 2
Vložíme do pekáča, obložíme bobkovým listom,borievkami a zvyškom slaninky,cesnaku a cibuľou,ktoré nadrobno nakrájame.Nezakryté dáme piecť spočiatku na 170 stupňov. Pár krát prevrátime, a asi po hodine zvýšime teplotu na 190, a dopečieme do chrumkavej kôrky.
- 3
Po dopečení mäsko vyberieme,zo šťavy vyberieme borievky a bobkový list, a šťavu rozmixujeme,môžeme ju zjemniť trochou smotany na varenie.Podávame so zemiakovou kašou,alebo s ryžou.Výborné je tiež na tanieri na mäsko obliate šťavou pridať lyžičku brusnicového džemu,alebo kompótu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu