Postup
-
1
Z očisteného, odblaneného, umytého a osušeného teľacieho stehna nakrájame rezne, zľahka ich naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, naklepanú stranu rezňov slabo poprášime múkou a z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku dozlatista. Súčasne s rezňami opekáme plátky husacej pečene a údenej slaniny.
- 2
Tuk po opekaní zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme, až kým sa šťava začne oddeľovať od tuku. Pri podávaní položíme na rezne opečené plátky slaniny a husacej pečene a prelejeme šťavou.
- 3
Ako prílohu podávame opekané, vyprážané alebo varené zemiaky posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu