Teľacie husacou pečeňou

redakcia - fotkaredakcia, 26. februára 2010

Suroviny

400 g
60 g
20 g
120 g
10 g
 kúsok




Postup

  1. 1

    Z očisteného, odblaneného, umytého a osušeného teľacieho stehna nakrájame rezne, zľahka ich naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, naklepanú stranu rezňov slabo poprášime múkou a z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku dozlatista. Súčasne s rezňami opekáme plátky husacej pečene a údenej slaniny.

  2. 2

    Tuk po opekaní zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme, až kým sa šťava začne oddeľovať od tuku. Pri podávaní položíme na rezne opečené plátky slaniny a husacej pečene a prelejeme šťavou.

  3. 3

    Ako prílohu podávame opekané, vyprážané alebo varené zemiaky posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia