porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme tak, aby sme vytvorili otvor na plnenie. Pripravíme si plnku: šunku pokrájame na menšie kocky a spolu s hráškom prehrejeme na rozohriatom masle. Pridáme rozšľahané osolené vajce a spravíme redšiu praženicu. Hotovú praženicu necháme vychladnúť. Potom touto plnkou naplníme mäso, otvor uzavrieme ihlicou alebo špáradlami, osolíme a na rozohriatom tuku zo všetkých strán opečieme.
- 2
Opečené mäso vyberieme. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na tom istom tuku, v ktorom sme opiekli mäso. K cibuli pridáme opečené mäso, podlejeme ho vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka, pričom ho občas miešame a polievame vlastnou šťavou.
- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho zo šťavy a pokrájame na porcie. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a popražíme. Zalejeme vlažným vývarom, rozmiešame, dobre povaríme a potom precedíme. Pražskú hovädziu pečienku podávame poliatu šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu