Bravčový bôčik plnený zmesou húb

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010 10:28
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bravčový bôčik plnený zmesou húbFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
90 min
na 160 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčový bôčik osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Z bôčika urobíme tašku, ktorú naplníme hubovou plnkou. Naplnený bôčik môžeme zviazať potravinárskym špagátom.

  2. 2

    Bôčik dáme piecť pri teplote 160o C zhruba 1,5 hodiny.

  3. 3

    Hubová plnka: Nadrobno nakrájanú cibuľku orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú hlivu ustricovitú, šampiňóny a suchohríby. Hríby krátko podusíme, pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, soľ a mleté biele korenie.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Ak chcete, aby bol bôčik chrumkavý, potrite ho po povrchu tesne pred dokončením zmesou medu a sójovej omáčky. Med skaramelizuje a kôrka bude pekne chrumkavá.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist