Bravčový bôčik plnený zmesou húb
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Bravčový bôčik osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Z bôčika urobíme tašku, ktorú naplníme hubovou plnkou. Naplnený bôčik môžeme zviazať potravinárskym špagátom.
- 2
Bôčik dáme piecť pri teplote 160o C zhruba 1,5 hodiny.
- 3
Hubová plnka: Nadrobno nakrájanú cibuľku orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú hlivu ustricovitú, šampiňóny a suchohríby. Hríby krátko podusíme, pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, soľ a mleté biele korenie.
- 4
NÁŠ TIP: Ak chcete, aby bol bôčik chrumkavý, potrite ho po povrchu tesne pred dokončením zmesou medu a sójovej omáčky. Med skaramelizuje a kôrka bude pekne chrumkavá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu