Bravčový bôčik plnený zmesou húb

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Bravčový bôčik plnený zmesou húb
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
100 g
2 ks
1 ks
100 g
100 g
10 g
10 g
1 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Z bôčika urobíme tašku, ktorú naplníme hubovou plnkou. Naplnený bôčik môžeme zviazať potravinárskym špagátom.

  2. 2

    Bôčik dáme piecť pri teplote 160o C zhruba 1,5 hodiny.

  3. 3

    Hubová plnka: Nadrobno nakrájanú cibuľku orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú hlivu ustricovitú, šampiňóny a suchohríby. Hríby krátko podusíme, pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, soľ a mleté biele korenie.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Ak chcete, aby bol bôčik chrumkavý, potrite ho po povrchu tesne pred dokončením zmesou medu a sójovej omáčky. Med skaramelizuje a kôrka bude pekne chrumkavá.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Robievam tento plnený bôčik, švagor ho má veľmi rád. Niekedy, keď je bôčik moc veľký, ho orežem a pomeliem a pridám k hubám. Je to dobrota.
Chcem to zajtra vyskúšať k nedeľnému menu.Vyzerá to veľmi chutne a už teraz mi tečú slinky :-)