
Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky a opražíme ho. Pridáme koreňovú zeleninu a fenikel, červené víno, bobkový list, nové korenie a vodu. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Pridáme paradajky, cukor, soľ, čierne korenie, brusnica a dusíme do mäkka.
- 2
Mäso vyberieme aj s polovicou zeleniny, šťavu rozmixujeme ponorným mixérom, všetko vrátime späť do hrnca a necháme prejsť varom. Vhodnou prílohou sú maslové halušky.
- 3
Náš tip: Pre výraznejšiu chuť vodu nahradíme zverinovým vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Tip: pre ešte výraznejšiu chuť zoberieme kosť z toho stehna a na chvíľu ju dáme zapiecť do rúry. Potom ju pridáme k tomu duseniu.