Jelenie ragú

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 22. októbra 2009
Jelenie ragú
Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
100 g
100 g
50 g
100 g
1 dl
200 g
2 dl
0,5 l
20 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky a opražíme ho. Pridáme koreňovú zeleninu a fenikel, červené víno, bobkový list, nové korenie a vodu. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Pridáme paradajky, cukor, soľ, čierne korenie, brusnica a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Mäso vyberieme aj s polovicou zeleniny, šťavu rozmixujeme ponorným mixérom, všetko vrátime späť do hrnca a necháme prejsť varom. Vhodnou prílohou sú maslové halušky.

  3. 3

    Náš tip: Pre výraznejšiu chuť vodu nahradíme zverinovým vývarom.

Diskusia k receptu

retig
Nikdy nevarím zverinu bez toho, aby som ju aspoň na dva dni nenaložila do "pácu".
eraserhead
Výborný recept, ten fenikel je skvelá voľba.
Tip: pre ešte výraznejšiu chuť zoberieme kosť z toho stehna a na chvíľu ju dáme zapiecť do rúry. Potom ju pridáme k tomu duseniu.
2010
neviem... idem robit ale az v nedelu, na jednej strane tu radia domacu morku marinovat a divina sa nemarinuje?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia