2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia: jalovec, nové korenie, celé korenie, tymian. Solíme až pri pečení. Medailóniky opečieme na panvici bez oleja.
- 2
Na panvici rozpustíme olej a maslo, pridáme 2 kl hladkej múky a urobíme zápražku. V teplom vývare rozmiešame šafran a vlejeme do zápražky. Pridáme mlieko a sladkú smotanu, osolíme, pridáme biele korenie a povaríme 5 – 10 minút.
- 3
Nakoniec pridáme maslo a čerstvú petržlenovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu