Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 13. septembra 2009
2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g




Postup

  1. 1

    Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia: jalovec, nové korenie, celé korenie, tymian. Solíme až pri pečení. Medailóniky opečieme na panvici bez oleja.

  2. 2

    Na panvici rozpustíme olej a maslo, pridáme 2 kl hladkej múky a urobíme zápražku. V teplom vývare rozmiešame šafran a vlejeme do zápražky. Pridáme mlieko a sladkú smotanu, osolíme, pridáme biele korenie a povaríme 5 – 10 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme maslo a čerstvú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia