Miláčik

dandy51 - fotkadandy51, 26. októbra 2009
Miláčik
Foto: dandy51

Tento recept som vymyslela sama,je veľmi chutný a nie príliš náročný na vašu peňaženku.Napečie sa ho pomerne veľa a preto vystačí aj keď príde ešte návšteva.Patrí medzi moje obľúbené recepty.V rodine a medzi kamarátkami mal veľký úspech.Dobrú chuť :)

60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

6-8 podla velkosti
11 PL
5 PL
5 PL
1 ks
5 PL
5 PL
1 l
2 ks
4 PL
2 ks
1 balíček
2 ks
2 dcl
400 g
1 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtkov.Z bielkov vyšľaháme sneh s pridaním 5 PL kr.cukru.Zľahka primiešame žĺtka,5 PL polohrubej múky,5 PL ml.orechy,1 prášok do pečiva a podľa potreby zriedime 5 PL studenej vody.

  2. 2

    Plech(40X30 cm)vymastíme a posypeme múkou a rovnomerne rozotrieme piškótové cesto.Pečieme pri 170 stupňoch približne 20 minút,kým nám piškóta nezanecháva na špajdli lepkavú hmotu.

  3. 3

    Vychladenú piškótu potrieme lekvárom.

  4. 4

    1.krém:Z 1 L mlieka,2 zlatých klasov,1 vanilky a 5 PL cukru uvaríme hustý krém a za občasného miešania vychladíme.Medzi tým vymiešame 250g hery s 2 PL práškového cukru.Po vychladení pudingu zmiešame s herou.Krém natrieme na piškótu potretú lekvárom.

  5. 5

    Pripravíme si silnú kávu bez usadeniny a pridáme do nej 1 PL cukru a rumovú esenciu.Očistíme si banány a pokrájame na kolieska.V káve namáčame okrúhle piškóty a striedavo s banánom ukladáme na prvý krém.

  6. 6

    Vymiešame tvaroh,kyslú smotanu,2PL práškového cukru a 1 vanilku.Túto masu natrieme na piškóty a banány.

  7. 7

    Koláč posypeme kakaom.Celý koláč necháme dobre vychladnúť,aby sa dobre krájal.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: