Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Miloš Miklánek
šéfkuchár reštaurácie Magnus v Trenčíne, 2. októbra 2009
šéfkuchár reštaurácie Magnus v Trenčíne, 2. októbra 2009
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
34 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
10 g |
|
1 dl |
|
4 ks |
|
500 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 dl |
|
500 g |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 dl |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme smotanu, vegetu a všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty. Na palacinky natrieme králičiu zmes, položíme na ňu opečený srnčí chrbát, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme na paru na 14 min.
- 2
Do očisteného zemiaka (po dĺžke) vydlabeme otvor (tunel), ktorý naplníme miešanými vajcami so šampiňónmi a na kocky nakrájanou šunkou. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 min. na paru. Bylinky spolu s olivovým olejom vymixujeme do peny. Mäso rozkrojíme šikmým rezom.
- 3
Postavíme do stredu taniera, obložíme plnenými zemiakmi nakrájanými na kolieska. Pridáme bylinkovú penu a ozdobíme jahodovým pyré a pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu