Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

Miloš Miklánek
šéfkuchár reštaurácie Magnus v Trenčíne, 2. októbra 2009
Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
4
porcie
40 minút
príprava
34 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
10 g
1 dl
4 ks
500 g
200 g
10 g
10 g
10 g
100 g
100 g
2 dl
500 g
3 ks
100 g
1 dl
100 g




Postup

  1. 1

    Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme smotanu, vegetu a všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty. Na palacinky natrieme králičiu zmes, položíme na ňu opečený srnčí chrbát, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme na paru na 14 min.

  2. 2

    Do očisteného zemiaka (po dĺžke) vydlabeme otvor (tunel), ktorý naplníme miešanými vajcami so šampiňónmi a na kocky nakrájanou šunkou. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 min. na paru. Bylinky spolu s olivovým olejom vymixujeme do peny. Mäso rozkrojíme šikmým rezom.

  3. 3

    Postavíme do stredu taniera, obložíme plnenými zemiakmi nakrájanými na kolieska. Pridáme bylinkovú penu a ozdobíme jahodovým pyré a pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia