Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

redakcia - fotkaredakcia, 30. novembra 2009
6
porcií
20 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
120 g
300 g
30 g
40 g
5 g
60 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme.

  2. 2

    Do pripraveného základu dáme nakrájané mäso a lalok, osolíme a dusíme, až kým pustí šťavu. Potom mäso podlejeme a za občasného miešania dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme teplou vodou a za občasného miešania povaríme, až kým tuk vystúpi na povrch.

  3. 3

    Dochutíme pretretým cesnakom, zjemníme kyslou smotanou a zvoľna povaríme. Podľa chuti osolíme. Precedíme cez husté sito späť na mäso a len krátko necháme prejsť varom. Podávame s pečivom alebo knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia