porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme.
- 2
Do pripraveného základu dáme nakrájané mäso a lalok, osolíme a dusíme, až kým pustí šťavu. Potom mäso podlejeme a za občasného miešania dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme teplou vodou a za občasného miešania povaríme, až kým tuk vystúpi na povrch.
- 3
Dochutíme pretretým cesnakom, zjemníme kyslou smotanou a zvoľna povaríme. Podľa chuti osolíme. Precedíme cez husté sito späť na mäso a len krátko necháme prejsť varom. Podávame s pečivom alebo knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu