Ruský teľací rezeň

redakcia - fotkaredakcia, 26. februára 2010

Suroviny

600 g
60 g
20 g
100 ml
100 ml
30 g
40 g
120 g
80 g
10 g




Postup

  1. 1

    Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, osolíme a z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, zalejeme vlažným vývarom, zahustíme svetlou maslovou zápražkou, dobre rozšľaháme drôtenou metlou a varíme 20–30 minút.

  2. 2

    Omáčku zriedime mliekom, prevaríme a prelisujeme (prepasírujeme) na opečené rezne. Do hotovej omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, zjemníme rozšľahanou smotanou a krátko povaríme.

  3. 3

    Rezeň podávame na teplom tanieri preliaty šťavou a obložený kolieskami paradajok. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.

Diskusia k receptu