Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
4 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme. Na rozohriatom grile (alebo panvici) opečieme mäso na oleji. Odložíme na tanier a prikryjeme. Z nahrubo posekaných orechov a masla si pripravíme zmes, ktorú nanesieme na každý kúsok mäsa (krusta) a dáme zapiecť do konvektomatu na 4 min. pri teplote 180 stupňov Celzia alebo do vyhriatej rúry pri teplote 220 stupňov Celzia.
- 2
Jablká a hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a na miernom ohni orestujeme na masle. Očistený petržlen nakrájame na tenké plátky a vypražíme vo fritéze (chipsy).
- 3
Na tanier upravíme zmes jabĺk s hruškami a na ne vkusne položíme srnčie tournedo, ktoré dozdobíme petržlenovými chipsami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu