Srnčie tournedos

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
Srnčie tournedos
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
3
porcie
20 minút
príprava
4 minút
na 220 °C

Suroviny

600 g
20 g
10 g
100 g
120 g
150 g
150 g
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme. Na rozohriatom grile (alebo panvici) opečieme mäso na oleji. Odložíme na tanier a prikryjeme. Z nahrubo posekaných orechov a masla si pripravíme zmes, ktorú nanesieme na každý kúsok mäsa (krusta) a dáme zapiecť do konvektomatu na 4 min. pri teplote 180 stupňov Celzia alebo do vyhriatej rúry pri teplote 220 stupňov Celzia.

  2. 2

    Jablká a hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a na miernom ohni orestujeme na masle. Očistený petržlen nakrájame na tenké plátky a vypražíme vo fritéze (chipsy).

  3. 3

    Na tanier upravíme zmes jabĺk s hruškami a na ne vkusne položíme srnčie tournedo, ktoré dozdobíme petržlenovými chipsami.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: