Srnčie tournedos

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
Srnčie tournedos
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
3
porcie
20 minút
príprava
4 minút
na 220 °C

Suroviny

600 g
20 g
10 g
100 g
120 g
150 g
150 g
70 g




Postup

  1. 1

    Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme. Na rozohriatom grile (alebo panvici) opečieme mäso na oleji. Odložíme na tanier a prikryjeme. Z nahrubo posekaných orechov a masla si pripravíme zmes, ktorú nanesieme na každý kúsok mäsa (krusta) a dáme zapiecť do konvektomatu na 4 min. pri teplote 180 stupňov Celzia alebo do vyhriatej rúry pri teplote 220 stupňov Celzia.

  2. 2

    Jablká a hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a na miernom ohni orestujeme na masle. Očistený petržlen nakrájame na tenké plátky a vypražíme vo fritéze (chipsy).

  3. 3

    Na tanier upravíme zmes jabĺk s hruškami a na ne vkusne položíme srnčie tournedo, ktoré dozdobíme petržlenovými chipsami.

Diskusia k receptu

Vymazať
pacun110
Veľmi zaujímavý recept, hoc na môj jazyk trochu komplikované chute (mäso a ovocie),ale myslím,že by som si pochutil...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia