Velkonočný farebný pikantný zemiakový šalát

kuchticka - fotkakuchticka, 24. marca 2010

Tento salat pripravujem k zvlastnym prilezitostiam, najma na Velku noc. Chuti vsetkym co ho u nas jedli. Je to moja fantazia.

6 - 8
porcií
30-40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

11/2 - 2 podla velkosti
1 velky struzik utrety
stredne velka pokrajana
2 ks cili (chilies)
2 - 4 ks.
1 hrncek pokrajane
1/3 - 1/2 hrnceka
5 ks stredne velke uvarene
3 ks stredne v. uvarene
podla chuti.




Postup

  1. 1

    Dame si varit zemiaky ( mozu sa varit dokopy). Kym sa sa uvaria si vytlacime z limetiek stavu do velkej misky, pridame cesnak rozotrety, pokrajanu cibulu a nechame 20 minut stat.

  2. 2

    Zemiaky po uvareni olupeme (ked su mlade a pred varom vydrhnute, nemusite lupat, iba tie sladke vzdy olupeme). Pokrajame na kocky, alebo male hranolceky a vysypeme do misky zo stavou a cibulou. Papricky nakrajame na drobne kosticky, alebo nudlicky a pridame k zemiakom. Zalejeme vsetko olivovym olejom, posolime, okorenime, dobre premiesame a dochutime.

  3. 3

    Salat je hotovy a mozeme servirovat hned, alebo i za 2 hod. Nekazi sa snadno, ked je bez majonezy. A tie stiplave papricky nepalia tolko ked su premiesane zo vsetkym dohromady. Najma tie sladke zemiaky zmiernuju palcivost a dodavaju salatu pikantnost sposlu s limetkami.

Diskusia k receptu

tinca
nemôžem také pálivé, žlčník by sa búril...
kuchticka
@tinca ahoj, Mozem iba poradit, dat normalne (sladke) papriky namiesto tych stiplavych. Ale ver mi, ze ten salat vobec nepalil napriek tym paprikam. Aspon mne sa to tak zdalo a velmi nam chutill. Je pravda, ze je trochu ostrejsi.
kuchticka
@marienka44 , iste nebude vadit ak ho spravis z bielych zemiakov, len bude mat urcite inu chut. Chut sladkych zemiakov (bataty a este nejak inak to u vas nazyvaju) a stiplave papricky spolu s limetkovou stavou dohromady je skutocne vynikajuca. Ani necitis ostrost tych stiplavych papriciek. Ked sa do toho este zamiesa to cilantro=koriander, tak to ma skutocne vynikajucu chut. Ziadny zemiakovy salat mi nechuti tak velmi ako tento. Tak nech sa ti vydari!.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia