porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme v zmesi pripravenej z časti mletého čierneho korenia, škorice a strúhanej citrónovej kôry. Upravené mäso osolíme a opečieme na oleji. Do oleja pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, krátko opražíme, zastrekneme vínom a spolu s mäsom dáme do rúry piecť domäkka. Počas pečenia mäso obraciame, polievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame vývarom a vínom.
- 2
Upečené mäso necháme čiastočne vychladnúť. Zo žĺtkov, strúhanky a najemno nakrájaných olúpaných mandlí pripravíme cesto, do ktorého pridáme najemno nasekanú zmes bazalky, šalvie a estragónu. Týmto cestom mäso obalíme, pokvapkáme roztopeným maslom a v rozohriatej rúre prudko zapečieme. Do zvyšku výpeku s cibuľou pridáme zvyšok vína a vývaru, dobre prevaríme, precedíme a podľa potreby dochutíme soľou.
- 3
Pri podávaní mäso opatrne krájame, aby obal neodpadol, ukladáme ho na tanier alebo na misu a podlejeme šťavou. Pri podávaní na mise sa šťava podáva osobitne v omáčniku. Vhodnými prílohami sú rôzne upravené zemiaky a zeleninové šaláty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu