Srnčie filé na lesnícky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
1 KL
2 PL
2 ks
400 g
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanými z polovičného množstva slaniny, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme z obidvoch strán na rozohriatom tuku. Do tuku po opekaní vložíme zvyšok slaniny nakrájanej na drobné kocky, nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme.

  2. 2

    K cibuli pridáme na tenké plátky nakrájané očistené huby, osolíme ich, okoreníme a krátko podusíme. Huby zalejeme kečupom, pridáme na rezance nakrájanú papriku a spolu podusíme. Pred koncom dusenia dochutíme podľa potreby soľou a korením.

  3. 3

    Pri podávaní porcie filé položíme na tanier a polejeme ich hubovou zmesou. Vhodnou prílohou je tmavý chlieb alebo bosniaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia