4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanými z polovičného množstva slaniny, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme z obidvoch strán na rozohriatom tuku. Do tuku po opekaní vložíme zvyšok slaniny nakrájanej na drobné kocky, nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme.
- 2
K cibuli pridáme na tenké plátky nakrájané očistené huby, osolíme ich, okoreníme a krátko podusíme. Huby zalejeme kečupom, pridáme na rezance nakrájanú papriku a spolu podusíme. Pred koncom dusenia dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- 3
Pri podávaní porcie filé položíme na tanier a polejeme ich hubovou zmesou. Vhodnou prílohou je tmavý chlieb alebo bosniaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu