Koriander

Koriander ako ingrediencia v receptoch:

  • Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.

  • Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky a zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa sparili a ľahko šúpali.

  • Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom sezame.

  • Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte
  • Sviečkovica s chimichurri omáčkou

    Sviečkovica s chimichurri omáčkou

    Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z jednej aj z druhej strany.

  • Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút odpočinúť, potom pridáme vajcia a zamiešame. Panvicu zľahka vymastíme olejom a z pripraveného cesta upečieme palacinky.

  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.

  • Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept)

    Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept)

    Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.

  • Domáca jaternička kupati

    Domáca jaternička kupati

    Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka, možno príbeh... Hoci aj ten kaukazský. Veď pýchou tamojšej kuchyne sú práve jedlá, chleby a koláče so sladkými a slanými...

  • Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odstáť. Potom cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme ho rovnomerne na hrúbku asi 1–2 mm....

  • Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom

    Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom

    Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa položíme na rozpálenú panvicu kožou nadol. Pečieme zhruba 5 minút na miernom ohni. Potom ho dáme na plech kožou hore a dopekáme 10...

  • Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  • Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom

    Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom

    Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie. A tak už každý správny kuchár netrpezlivo čaká na jar, aby pri varení, pečení alebo príprave studených dobrôt...

  • Kuracia fajita quesadilla

    Kuracia fajita quesadilla

    Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny a soľ. Potom pridáme zeleninu a dusíme domäkka. Prilejeme šťavu z plechovky krájaných paradajok a varíme asi 5 minút.

  • Ryba v jogurtovej omáčke

    Ryba v jogurtovej omáčke

    Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

  • Kuracie mäso s karí korením

    Kuracie mäso s karí korením

    Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky. Na arašidovom oleji dochrumkava osmažíme za stáleho miešania jarnú cibuľku s kúskami kuracieho mäsa.

  • Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu opražíme na sezamovom oleji, pridáme sójovú omáčku a cesnak. Keď je zelenina chrumkavá, pridáme koriander a pokvapkáme šťavou z...

  • Ryba so špenátom a zemiakmi

    Ryba so špenátom a zemiakmi

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na marinádu zmiešame kokosové mlieko s kurkumou, koriandrom, rascou, citrónovou kôrou a šťavou.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist