Koriander

Koriander ako ingrediencia v receptoch:

  • Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska (videorecept)

    Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska (videorecept)

    Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia zvaného „Estado Novo“. Traduje sa príbeh, že traja ľudia sa museli vedieť najesť z jednej sardinky. Gastronómia z Alentejo...

  • Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

    Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

    Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme. Pripravíme marinádu z bieleho jogurtu, tandoori korenia a tandoori pasty. Pridáme soľ a čierne korenie. Do marinády naložíme kačacie prsia...

  • Kuracie satay (videorecept)

    Kuracie satay (videorecept)

    Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.

  • Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou

    Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou

    Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky a necháme nakysnúť. Medzitým olúpeme a pretlačíme cesnak, ktorý pridáme do múky. Keď je kvások nakysnutý, všetky suroviny dobre vymiesime a necháme...

  • Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom

    Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom

    Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti. Veď dnes sa dá kúpiť zelenina od výmyslu sveta, aj keď najlepšia je taká, ...

  • Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.

  • Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky a zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa sparili a ľahko šúpali.

  • Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom sezame.

  • Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte
  • Sviečkovica s chimichurri omáčkou

    Sviečkovica s chimichurri omáčkou

    Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z jednej aj z druhej strany.

  • Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút odpočinúť, potom pridáme vajcia a zamiešame. Panvicu zľahka vymastíme olejom a z pripraveného cesta upečieme palacinky.

  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.

  • Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept)

    Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept)

    Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.

  • Domáca jaternička kupati

    Domáca jaternička kupati

    Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka, možno príbeh... Hoci aj ten kaukazský. Veď pýchou tamojšej kuchyne sú práve jedlá, chleby a koláče so sladkými a slanými...

  • Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odstáť. Potom cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme ho rovnomerne na hrúbku asi 1–2 mm....

  • Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom

    Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom

    Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa položíme na rozpálenú panvicu kožou nadol. Pečieme zhruba 5 minút na miernom ohni. Potom ho dáme na plech kožou hore a dopekáme 10...

  • Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  • Kuracia fajita quesadilla

    Kuracia fajita quesadilla

    Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny a soľ. Potom pridáme zeleninu a dusíme domäkka. Prilejeme šťavu z plechovky krájaných paradajok a varíme asi 5 minút.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist