Rýchla večera vegan chilli sin carne fotorecept
Nie vždy sa nájde čas na zdĺhavé varenie. Tento receptík “čo dom dal” som stihla do 45 minút a veľmi si pochutila, preto sa Zobraziť celý popisNie vždy sa nájde čas na zdĺhavé varenie. Tento receptík “čo dom dal” som stihla do 45 minút a veľmi si pochutila, preto sa s ním chcem podeliť.
porcie
príprava
Suroviny
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 250 g (z konzervy) |
|
| 250 g (v náleve) |
|
| 5 ks (alebo lúpané krajané paradajky) |
|
| 1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
| holandské |
|
| Zmes korenia: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Tofu pokrájané na kocky osmažíme na oleji s malým množstvom vody a sójovej omáčky asi 5 minút pod pokrievkou.
-
2
Pridáme fazuľu, kukuricu, nakrájanú papriku, paradajky, zmes korenín, cesnak a kakao (odporúčam klasické holandské kakao, nie Granko).
-
3
Zmiešame spolu s tofu a varíme aspoň 15 - 25 minút za stáleho miešania.
- 4
Podávame s ľubovoľnou prílohou (opečené zemiaky, chlieb či tortilla). Dobrú chuť !
- 5
Kreativite sa medze nekladú môžete do korenia pridať rímsku rascu, bujón, červenú cibuľu (ja nie som ich veľký zástanca, preto som ich z môjho receptu vynechala). Do zeleninovej zmesi môžeme pridať na kocky nakrájanú mrkvu (prispôsobíme tomu aj dĺžku varenia) či kidney fazuľu, dochutiť ho môžete aj pár kvapkami limetky, podávať s avokádom.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









Diskusia k receptu