Kuracie „tacos“
Michaela Zsebiová
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 23. septembra 2020
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 23. septembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
12 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 12 ks |
|
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Crema: | |
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 20 g |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ks čerstvá |
|
| 1 ČL |
|
| Kukuričné placky: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Kukuričné placky: Všetky suroviny zmiešame dohromady, z cesta vytvarujeme guľôčky (približne 40 g) a cez papier na pečenie vyvaľkáme placky. Placky pečieme na suchej horúcej panvici jednu minútu z každej strany.
- 2
Crema: Všetky suroviny vymiešame v mixéri.
- 3
Kuracie prsia opražíme na panvici, osolíme, okoreníme.
- 4
Na placky dáme cremu, avokádovú nátierku guacamole a ľadový šalát a nakoniec na plátky nakrájané opražené kuracie prsia. Môžeme podľa chuti pokvapkať čili omáčkou. Placky servírujeme preložené na polovice.
- 5
Recept na avokádovú nátierku guacamole, ktorá sa používa v tomto recepte nájdete TU: https://varecha.pravda.sk/recepty/guacamole/78112-recept.html
Tiež tacos:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu