Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. februára 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
Sendvič: | |
500 g |
|
42 g |
|
15 g |
|
1 PL |
|
125 ml |
|
300 ml vlažná |
|
1 hlavička |
|
Karamelizovaná cibuľa: | |
4 ks veľká |
|
4 PL |
|
5-6 bobuliek |
|
2 ks |
|
|
|
20 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky a necháme nakysnúť. Medzitým olúpeme a pretlačíme cesnak, ktorý pridáme do múky. Keď je kvások nakysnutý, všetky suroviny dobre vymiesime a necháme kysnúť, až kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
- 2
Cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme ju s cukrom a koriandrom dohneda, mierne osolíme.
- 3
Vykysnuté cesto premiesime a rukami ho roztiahneme na mastný plech tak, aby malo hrúbku asi 3 cm. Necháme podkysnúť a pečieme pri 220 °C 6–7 minút.
- 4
Medzitým umyjeme šalátové listy a fenikel, všetko nakrájame na tenké rezance, dochutíme citrónom, nasekanou petržlenovou vňaťou a štipkou soli.
- 5
Po vychladnutí pečivo vodorovne rozkrojíme a opečieme na suchej panvici dochrumkava. Nanesieme vrstvu cibule, potom feniklovú zmes a priklopíme.
Tiež sendvič:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu