Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou fotorecept
Alan Džioev
sous chef z Nobile Restaurant v Bratislave, 4. mája 2018
sous chef z Nobile Restaurant v Bratislave, 4. mája 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 ml |
|
3 g |
|
Plnka: | |
300 g mleté (bravčové a hovädzie) |
|
25 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
200 ml |
|
3 g |
|
Na uvarenie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.
-
2
Pomleté mäso zmiešame s posekanou cibuľou, koriandrom, vodou a ochutíme soľou a korením. Kolieska naplníme pripravenou zmesou a uzavrieme.
-
3
Pri uzatváraní ,,batôžkov" z cesta buďte dôslední, pretože inak by z nich mohla vyjsť plnka. Okraje cesta môžete navlhčiť, aby cesto lepšie lepilo. Prebytočné cesto odstrihneme.
-
4
Varíme v hovädzom vývare asi 8 minút.
Diskusia k receptu