Jazmínová ryža
Jazmínová ryža

Jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom ako exkluzívna príloha

ryzasos - fotkaRyža SOS, 25. novembra 2024. Komerčný recept.
Jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom ako exkluzívna príloha
Foto: ryzasos

Tento recept pre Vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Táto príloha je jedným slovom mňam! Ak potrebujete osviežiť nudné mäsko, alebo prekvapiť svojich hostí niečím Zobraziť celý popisTento recept pre Vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Táto príloha je jedným slovom mňam! Ak potrebujete osviežiť nudné mäsko, alebo prekvapiť svojich hostí niečím zaujímavým a neštandardným, táto jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom je na to ako stvorená. Poslúži ako exkluzívna príloha k mäsu, rybám či dochrumkava upečenému tofu. Skúste, u nás doma zožala obrovský úspech. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
250 ml
40 g
30 g
1/4 ks (kôra a šťava)
1 ČL
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.

  2. 2

    Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 - 12 minút.

  3. 3

    Uvarenú ryžu necháme 10 minút vychladnúť a následne do nej vmiešame pistácie, sušené brusnice, nasekaný koriander alebo jarnú cibuľku a kôru a šťavu z približne 1/4 citróna (môžete pridať aj viac, podľa chuti).

  4. 4

    Ryžu jemne premiešame, aby sa všetky chute prepojili a môžeme ju podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia