Domáca jaternička kupati
sous chef z Nobile Restaurant v Bratislave, 30. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka, možno príbeh... Hoci aj ten kaukazský. Veď pýchou tamojšej kuchyne Zobraziť celý popis Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka, možno príbeh... Hoci aj ten kaukazský. Veď pýchou tamojšej kuchyne sú práve jedlá, chleby a koláče so sladkými a slanými plnkami. Všetci si po celý život pamätáme svoju „bábušku", ktorá ich pre nás piekla a celý dom tak naplnila bohatou a lahodnou arómou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bravčové črievka najskôr naplníme zmesou zomletého mäsa a ostatných surovín.
- 2
Naplnené črievka pečieme na panvici – smažíme na oleji na miernom ohni, až kým nedostanú požadovanú „grilovanú" farbu.
Tiež jaternica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takisto gramáž mi pripadá čudná: suroviny spolu dávajú čosi vyše 200 g, pričom vraj ide o 4 porcie. Takže jedna porcia hlavného jedla (tak je uvedené v tagoch) je iba 50 g?
To je recept na navnadenie, nie na uvarenie. Ak sa ti páči, musíš si zájsť do reštaurácie na ochutnávku. Pozri si komerčné recepty, málokedy sú úplné. Kuchári neradi prezrádzajú svoje tajomstvá zadarmo.
Jablko granátové sa používa čerstvé - teda zrniečka. Koriandrová vňať sa používa sušená (podľa chuti). V bode 1 sa uvádza, že mäso je zomleté spolu s ostatnými surovinami.
Z uvedeného množstva surovín pripravíte cca 4 malé jaterničky. To, že je pri recepte uvedený tag Hlavné jedlá znamená, že sa toto jedlo môže pripraviť aj ako hlavné jedlo - vtedy treba množstvo surovín prispôsobiť apetítu stravníkov.