Domáca jaternička kupati

Alan Džioev
sous chef z Nobile Restaurant v Bratislave, 30. apríla 2018
Domáca jaternička kupati
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka, možno príbeh... Hoci aj ten kaukazský. Veď pýchou tamojšej kuchyne Zobraziť celý popis Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka, možno príbeh... Hoci aj ten kaukazský. Veď pýchou tamojšej kuchyne sú práve jedlá, chleby a koláče so sladkými a slanými plnkami. Všetci si po celý život pamätáme svoju „bábušku", ktorá ich pre nás piekla a celý dom tak naplnila bohatou a lahodnou arómou.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

130 g
60 g
5 g
5 g
7 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Bravčové črievka najskôr naplníme zmesou zomletého mäsa a ostatných surovín.

  2. 2

    Naplnené črievka pečieme na panvici – smažíme na oleji na miernom ohni, až kým nedostanú požadovanú „grilovanú" farbu.

Diskusia k receptu

farbuska
Tento recept je neúplný. Jablko granátové - čo? Čerstvé zrná? Sušené zrná, ktoré sa v orientálnych krajinách používajú ako korenina? Rovnako koriander - čo? Čerstvá vňať? Sušené plody? Mleté? Ani u mäsa sa nič neuvádza, ale tu si človek ešte domyslí, že mleté.
Takisto gramáž mi pripadá čudná: suroviny spolu dávajú čosi vyše 200 g, pričom vraj ide o 4 porcie. Takže jedna porcia hlavného jedla (tak je uvedené v tagoch) je iba 50 g?
bubaya
@Farbuska (30.4.2018 08:31)
To je recept na navnadenie, nie na uvarenie. Ak sa ti páči, musíš si zájsť do reštaurácie na ochutnávku. Pozri si komerčné recepty, málokedy sú úplné. Kuchári neradi prezrádzajú svoje tajomstvá zadarmo.
redakcia
@Farbuska (30.4.2018 08:31)

Jablko granátové sa používa čerstvé - teda zrniečka. Koriandrová vňať sa používa sušená (podľa chuti). V bode 1 sa uvádza, že mäso je zomleté spolu s ostatnými surovinami.
Z uvedeného množstva surovín pripravíte cca 4 malé jaterničky. To, že je pri recepte uvedený tag Hlavné jedlá znamená, že sa toto jedlo môže pripraviť aj ako hlavné jedlo - vtedy treba množstvo surovín prispôsobiť apetítu stravníkov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia